Tarta con crema de chocolate y batata

Tarta con crema de chocolate y batata

4.0 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 raciones

Składniki

Bizcocho de chocolate al vapor
  • 100 g de harina integral de trigo
  • 5 cucharadas de cacao puro en polvo
  • 130 g de azúcar de coco
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • ¼ cucharadita de sal
  • 3 huevos
  • 60 g de aceite de coco (y algo más para engrasar)
  • 730 g de agua
Crema de chocolate y batata
  • 400 g de batata con piel
  • 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • ½ - 1 anís estrellado (opcjonalnie)
  • 140 g de leche de almendras
Montaje
  • 100 - 150 g de frutos rojos frescos variados
  • hojas de menta fresca para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 203.9 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 2023 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...