Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 50 g azeite
- 120 g banha, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 ovos
- 550 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g bacon
- 100 g presunto
- 170 g chouriço de carne
- 100 g salpicão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 618 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Bola rápida de carne
55min
Bola de carne
1h 20min
Folar de Trás-os-Montes
2j 30 menit
Fogaça
3h
Bola de bacalhau de Lamego
1h 20min
Bola de azeite
2h 35 min
Folar de Valpaços
4 godz. 20 min
Rabanadas
55min
Rissóis de polvo
1hod. 30min
Regueifa da Páscoa
3hod. 15min
Folar de carnes
2h 20 min
Bolo podre de Castro Daire
2h 35 min