Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 50 g azeite
- 120 g banha, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 ovos
- 550 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g bacon
- 100 g presunto
- 170 g chouriço de carne
- 100 g salpicão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 618 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Pataniscas de bacalhau
50min
Folar de carnes
2u. 20min
Sonhos
1 Std. 10 Min
Bola rápida de carne
55min
Focaccia de sardinha
1h 20min
Folar de Trás-os-Montes
2h 30min
Folar de Valpaços
4h 20min
Bolo podre de Castro Daire
2 godz. 35 min
Bola de bacalhau de Lamego
1h 20min
Fogaça
3 Std.
Regueifa da Páscoa
3u. 15min
Bola de carne
1h 20min