Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 4 claras de ovo
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 380 g leite condensado cozido magro
- 10 g café solúvel instantâneo
- Chocolate p/ culinária 70% cacau, em lascas, q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1859 kJ / 445 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate branco e morango para 8
2h 10min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Mousse de chocolate
20 Min
Mousse de amêndoa
2h
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2h 15min
Mousse de maracujá
10 Min
Doce de leite condensado e café
10 Min
Mousse fresca de limão
2h 10min
Mousse de maçã
8h 20min
Panacotas de chocolate branco
4 Std. 5 Min
Cheesecake de limão
6h 30min