Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 15 g salsa
- 1 folha de louro
- 1 malagueta
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 250 g tomate em pedaços
- 20 g molho inglês
- 150 g presunto fatiado s/ courato e s/ gordura cortado em pedaços pequenos
- 330 g cerveja
- 150 g vinho branco
-
50
g brandy
lub 50 g rum - 6 bifes de alcatra (470 g aprox.)
- 350 g carne de porco em cubos
- 6 salsichas frescas (500 g aprox.)
- 6 linguiças (200 g aprox.)
- 6 salsichas Frankfurt (180 g aprox.)
- 30 g amido de milho
- 100 g água
- 12 fatias de pão de forma
- 6 fatias de fiambre
- 6 fatias de salame
- 6 fatias de queijo flamengo
- 6 pães p/ cachorro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3623 kJ / 866 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhos de bacalhau
1h
Pão com chouriço e queijo
1h 30min
Jesuítas
20 min
Árvore de Natal de profiteroles
1h
Papas de sarrabulho
1h 25min
Frango com molho de leitão
1h
Aletria de cortar à faca
35min
Profiteroles
1h 30min
Francesinhas de frango
1h
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Bola de carne
1 Std. 20 Min
Francesinha
1h