Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g sultanas
- 25 g pinhões
- 25 g miolo de noz
- 750 g água, mais q.b. morna p/ hidratar
- 25 g vinho do Porto
- 15 g manteiga
- 50 g açúcar mascavado claro
- 50 g açúcar
- 130 g mel
- 3 tiras de casca de limão (só a parte amarela)
- 2 paus de canela
- 1 pitada de sal
- 160 g sobras de pão cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Leite creme
25 min
Aletria de laranja
40 min
Aletria de coco
40 min
Rabanadas a vapor
1h
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 Std. 50 Min
Aletria de cortar à faca
35 min
Pudim Abade de Priscos - TM6
1h
Pudim de laranja
5h
Geleia de marmelo
1h
Rabanadas
55 min
Bola de carne
1 godz. 20 min