Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 pitada de sal
- 550 g farinha tipo 65
- 2 ovos
- 200 g açúcar
- 1 limão, só a raspa
- 20 g vinho do Porto
- 70 g manteiga derretida
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Bola de carne
1 Std. 20 Min
Trança
1h
Cavacas de Resende
1h
Fogaça
3 Std.
Bola de bacalhau de Lamego
1 Std. 20 Min
Bolo-rei
3h 15min
Bolo-rainha
1 Std. 20 Min
Minibolos-rei de chocolate
3 Std.
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Bolo podre de Castro Daire
2 godz. 35 min
Folar transmontano
3 Std. 50 Min