Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g abóbora cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco esfarelado
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 40 g aguardente
- Óleo de amendoim q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 294.1 kJ / 70.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 79.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de chocos
35min
Gelado de amora com ginjinha
24h
Ferraduras
1 godz. 35 min
Folar doce
2h
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4 godz. 30 min
Filhós
1h
Pudim de ovos
45 min
Broas de erva doce
1h 5min
Filhoses de cenoura
1h 5min
Migas de couve e feijão frade
30 min
Doce de tomate
30 min
Colchão de noiva
1h 10min