Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g abóbora cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco esfarelado
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 40 g aguardente
- Óleo de amendoim q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 294.1 kJ / 70.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 79.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sericaia
1 Std. 30 Min
Pudim de ovos
45 Min
Sonhos de abóbora
1 Std. 10 Min
Tarte de pera e gengibre - TM6
40 min
Broas de erva doce
1h 5min
Madalenas de mel
35 Min
Papas de carôlo
30 Min
Argolas doces
40 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.
Folar doce
2 godz.
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 Std. 40 Min
Doce de tomate
30 Min