Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 200 g açúcar
- 85 g água
- 12 gemas de ovo
Bolo
- 300 g açúcar
- 350 g amêndoa s/ pele
- 12 claras de ovo
- 5 - 8 gotas de sumo de limão
- 1 pitada de sal
- 150 g amêndoa laminada, torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1942.2 kJ / 464.2 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 69 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ovos-moles de Aveiro
50min
Ovos-moles
1óra
Quindins
1óra
Torta de laranja
30min
Tarte de amêndoa
1h 40 min
Toucinho do céu
1 godz. 50 min
Torta algarvia
50min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Torta de claras com manga
30min
Pavlova de frutos tropicais
2 Std. 15 Min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min