![Scones raisin et citron au lait fermenté Scones raisin et citron au lait fermenté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4FC5F75-82A4-4265-AA98-4B565793C4F6/Derivates/0b889e11-c8e3-49de-b56f-413d14684384.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins secs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 150 g de lait fermenté, type lait ribot, et un peu pour la dorure
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1068.8 kJ / 252 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones anglais
30min
Manaïches au zaatar
2h
Sfouf
2 godz. 55 min
Smacafam
55min
Focaccia à la farine d'épeautre
2 godz. 25 min
Muffins à la semoule de maïs
20min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Scones au son d'avoine
35min
Breadcake à la farine de châtaigne et au gingembre
50min
Scones
25min
Biscuits citron-pavot
25min