Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 5 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 70 g d'eau
- du sel
- 40 g d'huile d'olive
- farine de blé, pour le plan de travail
- 12 olives violettes, en rondelles
- 15 tomates semi-confites
- 150 g de fromage scamorza, en petits cubes
- 10 feuilles de basilic frais
- 10 tranches de jambon blanc en chiffonnade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2299 kJ / 547 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3u. 20min
Focaccia croustillante
1hod. 55min
Fougasse au romarin
3u. 25min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Fougasse
2 Std.
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia à la crescenza
1 Std. 45 Min
Pain aux noisettes
3h 15 min
Focaccia à la pomme de terre
2h 50min
Focaccia au thym et huile d'olive
1hod. 55min
Fougasse aux olives
2h 50min