Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza

Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza

4.6 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 parts

Składniki

  • 300 g de lait
  • 5 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
  • 500 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 70 g d'eau
  • du sel
  • 40 g d'huile d'olive
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 12 olives violettes en rondelles
  • 15 tomates semi-confites
  • 150 g de fromage scamorza en petits cubes
  • 10 feuilles de basilic frais
  • 10 tranches de jambon blanc en chiffonnade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 23 g
Kalorie 2299 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...