Wersje kompatybilne
Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema al pepe bianco
- 1 cucchiaino colmo di pepe bianco in grani + q.b.
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 pizzico di sale
Crema al pepe verde
- 1 cucchiaino colmo di pepe verde in grani + q.b.
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, timo, maggiorana, ecc.)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 pizzico di sale
Crema al pepe rosa
- 1 cucchiaino colmo di pepe rosa in grani + q.b.
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 g di yogurt greco bianco, non dolcificato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone salato di Natale (TM6)
8h
Arancini agli asparagi (senza glutine)
1h 10min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3 Std. 40 Min
Panini rosmarino e uva
3 Std. 20 Min
Agnolotti al brasato
3h
Stelline alle erbe di campo
1h 40min
Torta di patate borgotarese
2h
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5h
Tortelli verdi
3h 30min
Focaccia al pesto
3 Std. 40 Min
Grissini di pane
4 Std.
Panini rosette
23h 20min