Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 30 克 姜 ,切片
- 50 克 葱 ,切段,5厘米
- 30 克 蒜头
- 1 - 2 支 新鲜红辣椒 ,切段
- 4 - 5 瓣 八角
- 1000 克 猪蹄 ,切块(约3-5厘米),提前汆汤去血水
- 150 克 酱油
- 30 克 冰糖
- 50 克 料酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 五香粉
- ½ 茶匙 盐
- 800 克 水 ,再额外准备些煮面用
- 300 克 面线 ,干制的
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2963.8 kJ / 708 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 7.1 g