鱼头粉皮汤
TM5 TM6

鱼头粉皮汤

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 400 克 鱼头
  • 1 根 葱 ,切段
  • 2 片 姜
  • 1 个 蒜头 ,切片
  • 20 克 油
  • 2 茶匙 料酒
  • 1 茶匙 生抽
  • 1300 克 水
  • 100 克 新鲜冬笋 ,切片
  • 适量 盐
  • 1 茶匙 白胡椒粉
  • 150 克 粉皮 ,切块
  • 50 克 青菜 ,取菜心部分
  • 15 克 青蒜 ,切末
  • 10 克 香菜 ,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
739.3 kJ / 176.7 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy