Urządzenia i Akcesoria
Apple tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices
Składniki
Pastry
-
butter, unsalted chilled, cut in pieces, plus extra for greasing75 g
-
flour150 g
-
salt1 pinch
-
¼ tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade½ tsp
-
water50 g
-
flour for dusting
Topping
-
apples (e.g. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)900 - 1000 g
-
sugar30 g
-
butter10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
2 g
Kalorie
915 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Three-course meal for two: Vegetable soup, Chicken casserole with rice, Steamed apple
1 godz. 20 min
Pizza dough
1 godz.
Whipped cream
10 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Fruit nectar
10 min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Quiche Lorraine
50 min
Apple cake
1 godz.
Potato cakes
45 min
Chocolate cake
45 min