
Urządzenia i Akcesoria
鹹蛋絲瓜海帶芽粥
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 人份
Składniki
-
油15 克
-
乾香菇 ,泡軟,切絲10 克
-
白米 ,洗淨,瀝乾150 克
-
水1000 克
-
絲瓜 ,去皮,切條(約1公分)150 克
-
海帶芽 ,冷開水泡開,切小塊(約1公分)2 大匙
-
鹹蛋 ,去殼,剝碎1 顆
-
醬油2 茶匙
-
鹽½ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
嫩薑 ,切絲20 克
-
香油¼ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
354.5 kcal /
1483 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
67.4 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

蔬食新煮張
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan