Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 150 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 1000 克 水
- 150 克 絲瓜 ,去皮,切條(約1公分)
- 2 大匙 海帶芽 ,冷開水泡開,切小塊(約1公分)
- 1 顆 鹹蛋 ,去殼,剝碎
- 2 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 20 克 嫩薑 ,切絲
- ¼ 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1483 kJ / 354.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.3 g