鹹蛋絲瓜海帶芽粥

鹹蛋絲瓜海帶芽粥

3.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 15 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切絲
    10 克
  • 白米 ,洗淨,瀝乾
    150 克
  • 1000 克
  • 絲瓜 ,去皮,切條(約1公分)
    150 克
  • 海帶芽 ,冷開水泡開,切小塊(約1公分)
    2 大匙
  • 鹹蛋 ,去殼,剝碎
    1 顆
  • 醬油
    2 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 嫩薑 ,切絲
    20 克
  • 香油
    ¼ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 354.5 kcal / 1483 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 67.4 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...