Tomaten-Johannisbeer-Chutney

Tomaten-Johannisbeer-Chutney

4.4 65 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Schraubgläser

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • rote Johannisbeeren abgezupft
    250 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Peperoni, rot halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten
    1
  • Zucker
    300 g
  • Weißweinessig
    500 g
  • neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 752 kcal / 3151 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 165 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...