
Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
rote Johannisbeeren abgezupft250 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Peperoni, rot halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten1
-
Zucker300 g
-
Weißweinessig500 g
-
neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Kalorie
752 kcal /
3151 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
165 g
Błonnik
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy