Tomaten-Johannisbeer-Chutney
TM31 TM5 TM6

Tomaten-Johannisbeer-Chutney

4.4 (63 oceny)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 250 g rote Johannisbeeren, abgezupft
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • ¾ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten
  • 300 g Zucker
  • 500 g Weißweinessig
  • 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
3151 kJ / 752 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
165 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy