![Tomaten-Johannisbeer-Chutney Tomaten-Johannisbeer-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/839BFA2C-30C3-4200-82C9-793A0C29BE8B/Derivates/D8DD46BA-6CD3-4EC3-BA13-619A3FC97E91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 250 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten
- 300 g Zucker
- 500 g Weißweinessig
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3151 kJ / 752 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 165 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bellini-Konfitüre
40 Min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Johannisbeergelee
25 min
Quittenchutney
55 min
Zucchini-Relish
35 Min
Rhabarber-Chutney
1h 30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Erdbeerchutney
35 Min
Scharfe Pflaumensauce
50 Min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 Min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min