Hafer-Körner-Brot
TM6 TM5

Hafer-Körner-Brot

4.7 (146 ocen)

Składniki

Quellstück

  • 20 g Kürbiskerne
  • 20 g Sonnenblumenkerne
  • 20 g Leinsamen
  • 20 g Sesam
  • 50 g Wasser

Brot und Fertigstellung

  • Öl zum Einfetten
  • 200 g Hafer
  • 400 g Wasser, kalt
  • ¼ Würfel Hefe (10 g)
  • 10 g Zuckerrübensirup
    lub 10 g Honig
  • 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700
  • 100 g Roggen-Vollkornmehl und etwas mehr zum Bemehlen
  • 2 TL Salz (10-12 g)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
9862 kJ / 2357 kcal
Białko
98 g
Węglowodany
454 g
Tłuszcz
53 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
62.4 g
Sód
4739 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy