Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
TM31 TM5 TM6

Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres

4.6 (75 ocen)

Składniki

  • 4 dentes de alho
  • 50 g azeite
  • 200 g espinafres frescos
  • 1 pitada de sal
  • 1 pitada de pimenta
  • 1 pitada de noz-moscada
  • 120 g cebola
  • 40 g tomate seco
  • 400 g abóbora cortada em cubos
  • 900 g água
  • 20 g vinho branco
  • 300 g arroz p/ risoto
  • 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
    lub 1 cubo de caldo de legumes
  • 30 g manteiga
  • 30 g queijo parmesão em raspas

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1665 kJ / 398 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy