Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 1 scalogno a metà (30 g circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Parboiled (cottura 14 minuti)
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di calamari freschi, puliti e a striscioline
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- 1 cucchiaino colmo di concentrato di pomodoro
- 200 g di gamberetti freschi sgusciati
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2327.2 kJ / 556.2 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40min
Harira
40min
Cevapcici con riso saporito
1h 10min
Caldo verde
35min
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Kimbap vegetariano
1h 30min
Massaman curry di zucca e pollo con zuppa di cocco
1h 5 min
Scrambled eggs sottovuoto
40min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 min
Marmitako di polpo
50min
Spaghetti alla busara
30 min
Risotto al nero di calamari
40min