薑咖哩炒蝦
TM5 TM6

薑咖哩炒蝦

3.3 (3 oceny)

Składniki

  • 15 克 蒜頭
  • 30 克 薑油
  • ½ 茶匙 乾薑粉
  • ½ 茶匙 咖哩粉
  • 200 克 櫛瓜 ,切塊(約2公分)
  • 50 克 水
  • 300 克 草蝦 ,去腸泥
  • 10 克 米酒
  • ¼ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
426.8 kJ / 102.1 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy