Urządzenia i Akcesoria
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Meringue Cloud Cakes
-
sugar6 oz
-
corn starch1 tbsp
-
egg whites6
-
cream of tartar½ tsp
-
salt1 pinch
-
vanilla extract½ tsp
Sabayon Crème
-
sugar3 oz
-
lemon thin peel only, no white pith1
-
egg yolks from large eggs4
-
white wine (Pinot Grigio)4 oz
-
heavy whipping cream chilled8 oz
-
fresh berries divided1 ½ cups
-
fresh basil leaves to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1816 kJ /
434 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise sauce
15 min
Spanish Rice
30 min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle
2 godz. 55 min
Hot Cross Buns
1 godz. 55 min
Hollandaise Sauce
15 min
Caramel Toffees
2 godz.
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Zucchini and Ginger Marmalade
40 min
Easy Cheese Souffles
1 godz.
Custard (TM5 Metric)
15 min
Lemon Caper Aioli
10 min