Wersje kompatybilne
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue Cloud Cakes
- 6 oz sugar
- 1 tbsp corn starch
- 6 egg whites
- ½ tsp cream of tartar
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla extract
Sabayon Crème
- 3 oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 4 egg yolks, from large eggs
- 4 oz white wine (Pinot Grigio)
- 8 oz heavy whipping cream, chilled
- 1 ½ cups fresh berries, divided
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15 min
Béarnaise sauce
15min
Simnel Cake
4 Std. 20 Min
Croquembouche
3h 30 min
Pinot Noir Poached Pears
2 godz.
Meringue Ghosts
12h 25min
Strawberry Mousse Waffle Cones
1h 30 min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30 min
Dark Chocolate Sauce
5 Min
Lemon Pound Cake
2 godz.