Wersje kompatybilne
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue Cloud Cakes
- 6 oz sugar
- 1 tbsp corn starch
- 6 egg whites
- ½ tsp cream of tartar
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla extract
Sabayon Crème
- 3 oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 4 egg yolks, from large eggs
- 4 oz white wine (Pinot Grigio)
- 8 oz heavy whipping cream
- 1 ½ cups fresh berries, divided
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 Min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3 Std. 30 Min
Simnel Cake
4h 20 min
Apricot Jam
20 Min
Chocolate Nougat Bars
2h 30min
Chocolate Truffles
40 Min
Lime Yogurt Berry Mousse
24h 30min
Meringue Ghosts
12h 25min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9h
Easy Cheese Souffles
1 Std.
Buttercream Frosting
5 Min