Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel and Chocolate Mousse
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Caramel
-
sugar9 oz
-
maple syrup3 oz
-
heavy whipping cream divided7 oz
-
unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)1 oz
-
water divided36 oz
-
salt1 tsp
-
lemon juice2 tsp
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Mousse
-
sugar2 oz
-
dark chocolate (min. 50% cocoa), cut in pieces7 oz
-
heavy whipping cream3 oz
-
large eggs4
-
salt1 pinch
Whipped Cream
-
heavy whipping cream chilled16 oz
-
chocolate shavings to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
289 mg
Białko
7 g
Kalorie
2120 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Margarita
10 min
Bourbon Ginger Fizz
5 min
Shoofly Cake
1 godz. 45 min
Pumpkin Cheesecake
6 godz. 45 min
Maple Caramel Dip
30 min
Citrus Punch Cocktail
8 godz. 30 min
Cranberry Brie Phyllo Cups
1 godz.
Tequila Sour
10 min
Refried Beans
4 godz. 10 min
Cranberry Pear Cider
25 min
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2 godz.