Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut Meringues with Rhubarb & Cream Filling
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions
Składniki
Hazelnut Meringues
-
hazelnuts1 ½ oz
-
sugar7 oz
-
corn starch1 tbsp
-
egg whites from large eggs8
-
cream of tartar½ tsp
Rhubarb Compote and Whipped Cream Filling
-
sugar6 oz
-
orange thin peel only, no pith1
-
cinnamon stick broken into pieces1
-
star anise1
-
ground nutmeg1 pinch
-
rhubarb in pieces (½ in.), divided12 oz
-
heavy whipping cream chilled6 oz
-
confectioners sugar to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
73.2 mg
Białko
6 g
Kalorie
1728.6 kJ /
413.1 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème Pâtissière
15 min
Lemon Champagne
50 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Caesar Salad
30 min
Cereal Bread
5 godz.
Basil Pesto
10 min
Praline Pecans
4 godz. 20 min
Mango Chutney
1 godz. 20 min
Mushroom and Artichoke Dip
25 min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Eggcellent Caesar Dressing
10 min