Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut Meringues
- 1 oz hazelnuts, plus extra to garnish, to taste (approx. 0.5 oz)
- 7 oz sugar
- 1 tbsp corn starch
- 8 egg whites, from large eggs
- ½ tsp cream of tartar
Rhubarb Compote and Whipped Cream Filling
- 6 oz sugar
- 1 orange, thin peel only, no pith
- 1 cinnamon stick, broken into pieces
- 1 star anise
- 1 pinch ground nutmeg
- 12 oz rhubarb, in pieces (½ in.), divided
- 6 oz heavy whipping cream
- confectioners sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1728.6 kJ / 413.1 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 73.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Galettes (Paul)
1h 25 min
Chocolate Orange Mousse
2u. 20min
Lemon Curd
1h
Brioche
8 Std.
Fruit and Nut Bread
2 Std. 30 Min
Lemon Curd
20min
Focaccia with Rosemary and Honey
1óra 10p
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Cherry Pie
2 Std. 30 Min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1h
Limoncello Sorbet with Mint and Basil
18 Std. 25 Min
Gazpacho
1h 15 min