Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- 200 g di farro
- 200 g di riso
- 200 g di orzo perlato
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 - 2 cucchiaini di spezie (cannella, zenzero, chiodi di garofano, noce moscata), a seconda dei gusti
-
250
g di miele
lub 250 g di zucchero di canna - 100 g di olio di semi di girasole
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova
- 3 tuorli
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 min
Ciambellone veloce allo yogurt
40 min
Pizza di pasqua dolce
3h
Ciambella del mugnaio
40 min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2h
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min
Ciambella all'acqua
1h
Ciambella spezzina al limone
40 min
Ciambella classica
55 Min