Wersje kompatybilne
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 80 g di nocciole sgusciate
- 250 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 120 g di olio di semi di girasole
- 30 g di vino passito
- 170 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al cioccolato al latte
- 100 g di cioccolato al latte a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio di semi di girasole
- gherigli di noci, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 godz. 30 min
Chiffon cake al cioccolato
1 godz. 10 min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 godz. 30 min
Chiffon cake al té verde matcha
1 godz. 10 min
Chiffon cake cappuccino
1 godz. 10 min
Chiffon cake alle fragole
1 godz. 30 min
Torta appassionata alle amarene
1 godz. 30 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake al limone
1 godz. 30 min
Chiffon cake alla vaniglia
1 godz. 30 min
Chiffon cake bicolore
1 godz. 30 min
Chiffon cake
4h