Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte

Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte

4.7 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

Torta
  • 80 g di nocciole sgusciate
  • 250 g di farina tipo 00
  • 300 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 30 g di vino passito
  • 170 g di acqua
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al cioccolato al latte
  • 100 g di cioccolato al latte a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g olio di semi di girasole
    20 g di latte
  • gherigli di noci (opcjonalnie) a piacere
    mandorle pelate, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5.5 g
Kalorie 1355 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...