Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Talggen-Laibchen
- 150 g Talggen (siehe Talggen Grundrezept)
- 100 g Karotten, in Stücken
- 1 - 2 EL gemischte frische Kräuter (Basilikum, Thymian, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
- 220 g Wasser
- 20 g Butter
- ¾ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 - 50 g Semmelbrösel
Knoblauchmayonnaise
- 220 g Sonnenblumenöl, geschmacksneutral
- 75 g Milch, Zimmertemperatur
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ¼ TL Salz
- 1 TL Estragonsenf
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 2 EL Sauerrahm
- 2 - 4 EL Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3237 kJ / 773 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Kürbisbuchteln mit Kimchi
2h 10min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40min
Omelette mit Spargel und Erbsen
20 Min
Béchamel-Sauce
15 Min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2h 10min
Talggen
1h 40min
Acarayés mit Garnelen, scharfer Mojo und Tomatenvinaigrette
13h 10min
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1 Std. 50 Min
Buchweizennudeln (glutenfrei)
35min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2h 10min