Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Rosinen
-
4
EL Rum
lub 4 EL Orangensaft, frisch gepresst - 1 Bio-Orange
- 150 g Zucker, fein
- 200 g Milch
- 25 g frische Germ, zerbröselt
- 75 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 525 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Eidotter (Größe M)
- 150 g Manner Orangen Herzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 14.7 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Nusspotize
2u. 20min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Erdäpfelpüree (XXL)
1 Std. 40 Min
Osterpinze
2h 30min
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50 min.
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Polsterzipfl
2h 10min