Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Feinkristallzucker
- 5 Eiweiß (Größe M)
- 1 TL Apfelessig
- 1 TL Vanille, gemahlen
- 1 EL Speisestärke
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker
- 300 g frische rote Ribiseln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1566 kJ / 374 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamellisierte Blätterteigcremetörtchen
1 godz. 5 min
Safran-Kardamom-Mandel-Energiebooster
6h 15 min
Chai-Latte Eiscreme
15h 30 min
Orangen-Sauerrahm-Torte
5h 30min
Fruchtecken
1j 20 menit
Pavlova mit Früchten
3j 50 menit
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2j 30 menit
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Spagatkrapfen
11h 50 min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 godz.