Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di acqua
Ripieno
- 150 g di foglie di cavolo verza a pezzi
- 50 g di porro
- 30 g di radice fresca di zenzero pelata
- 5 g di erba cipollina fresca a pezzi
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 250 g di carne trita di manzo
- 10 g di aceto di riso
- 10 g di salsa di soia chiara
- 10 g di olio di sesamo
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209 kJ / 49.9 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 133 mg
Alternatywne przepisy
Baozi brasati
1 godz. 30 min
Uramaki (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Sushi misto (per 1 persona)
10 godz. 30 min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 min.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 min.
Involtini primavera
1h 15min
Ravioli 'Shao mai'
2h
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Baozi di maiale al vapore
2 godz. 10 min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min
Gyoza
1h