Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno
- 150 g di foglie di cavolo verza a pezzi
- 50 g di porro
- 30 g di radice fresca di zenzero pelata
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 5 g di erba cipollina fresca a pezzi
- 250 g di carne trita di manzo
- 10 g di aceto di riso
- 10 g di salsa di soia chiara
- 10 g di olio di sesamo + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209 kJ / 49.9 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 133 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyoza
1 Std.
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 Std. 5 Min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30 min
Salsa agrodolce cinese
15min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Shao mai di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 godz. 30 min
Ravioli 'Shao mai'
2h
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min