Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 200 g di farina tipo 00
- 120 g di farina di cocco
- 150 g di zucchero
- 100 g di olio di semi di girasole
- 3 uova
- 250 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1346.2 kJ / 321.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 119.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella ACE
1h 30min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1h 20min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Torta soffice alle fragole
2h
Quadrotti cioccolato e pere
1h
Torta al cocco
1h
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h
Torta ricotta e cioccolato
55 Min
Plumcake al mascarpone
2h
Plumcake all'arancia
1h
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 Min