Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 25 g azeite
- 500 g esparguete
- 400 g salsichas frescas s/ pele
- 200 g natas
- 4 gemas de ovo
- 1 limão, só a raspa
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3135.7 kJ / 749.4 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1139.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1h 10 min
One pot de massa com salsicha
30 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa com chouriço e pão ralado no forno
30 min
Esparguete à carbonara
30 min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Asas de frango com puré de ervas aromáticas
1h 55min
Esparguete à carbonara
30 min
Arroz de cenoura
30 min
Licor de canela e piri-piri
360小时
Arroz de ervilhas com salsichas
30 min
Arroz de frango
50 min