Wersje kompatybilne
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di nocciole sgusciate e spellate
- 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di burro + q.b.
- 250 g di farina di grano saraceno + q.b.
- 8 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 250 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 200 g di confettura di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2451 kJ / 586 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35 min
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1h 50min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta con uva fragola
1h 40min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1h 30min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta di mele e nocciole
1h