Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g chícharos secos
- 150 g broa de milho cortada em pedaços
- 100 g cebola
- 20 g salsa
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 3 ovos
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 200 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 6 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1804.8 kJ / 431.4 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1583.5 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de rama de rabanete
40 Min
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40 Min
Favas com coentros e ovos escalfados
1h 5min
Carapaus alimados
24h
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 Min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40 Min
Meia-desfeita da avó Anica
35 Min
Caldeirada de bacalhau
40 Min
Caldo-verde com couve-flor
30 Min
Pipis
1 Std.