Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Brötchen vom Vortag, in Stücken
- 2 Stängel Thymian, abgezupft
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Zwiebeln (150 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Butter, weich
- 150 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 1 TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 EL Öl zum Einfetten
- 400 g Sauerkraut, mild
- 250 g Apfelsaft
- 150 g Gemüsefond
- 1 TL Zucker
- 3 Wacholderbeeren
- 1 Nelke
- 2 Lorbeerblätter
- 100 g Sahne
-
400
g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
lub 400 g Muskat-Kürbis, in Würfeln (2 cm) - 2 EL Kürbiskerne, in der Pfanne angeröstet
- 2 EL Kürbiskernöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2985 kJ / 713 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1hod. 30min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1 godz.
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 Min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 Min
Kartoffel-Kürbis-Ragout
50 Min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 godz. 15 min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Kürbis-Grünkern-Frikadellen
1 godz. 40 min
Vegetarische Mangoldrouladen
1hod. 30min
Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel
2h 40min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 godz.
Grünkernknödel mit Wurzelgemüseragout
1 godz. 5 min