Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 45 g Sherryessig
-
50
g Haselnussöl
lub 50 g Walnussöl - 2 ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1500 g Wasser
- 200 g Pardina-Linsen (Garzeit 30 Min.)
- 2 Lorbeerblätter
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 2 EL Olivenöl
- 250 g gemischter Blattsalat (z.B. Frisée, Chicorée, Feldsalat, Romana), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 335 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Feldsalat mit Linsen
2 godz. 15 min
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Warmer Salat mit roten Bohnen
13 Std.
Linsensalat mit Putenbrust
1 Std. 30 Min
Quinoasalat mit Gemüse und Kräutern
35 Min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 Min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.