Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g avelã c/ pele
- 80 g açúcar
- 3 claras de ovo
- 150 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 384.2 kJ / 91.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 5.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gomas sem açúcar
3 Std.
Salame de alfarroba
1 Std.
Tarte de noz
40min
Manteiga de sementes de girassol
15 Min
Queques de amêndoa
1 Std.
Tarte de romã e chocolate
1h 20min
Biscoitos de banana e aveia com recheio
5 Min
Bomba de amendoim
45min
Tarte de grão e coco
45min
Bombons de avelã e amêndoa
1 Std.
Manteiga de amendoim em dois tamanhos
5 Min
Power balls
10 Min