Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g avelã c/ pele
- 80 g açúcar
- 3 claras de ovo
- 150 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 384.2 kJ / 91.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 5.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de melaço e especiarias
40min
Salame surpresa de Páscoa
50min
Gressinos de chocolate e laranja
1 Std. 30 Min
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50min
Minifolares
2 Std. 20 Min
Quadrados de manteiga de amendoim
4u. 50min
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2 Std. 25 Min
Gelado de chocolate rápido
5 Min
Banana bread sem farinha
1 Std. 20 Min
Biscoitos de gengibre
40min
Bolachas de coco
1 Std. 30 Min
Gomas sem açúcar
3 Std.