Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 300 g amêndoa s/ pele
- 300 g natas
- 370 g leite condensado
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g amêndoa laminada torrada p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3337 kJ / 799 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de café e leite condensado
4 Std.
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Tarte de chocolate com natas
45 min
Mousse de fruta
6hod.
Mousse de limão light
2h 30 min
Mousse de avelã
2h 15min
Mousse de chocolate branco e morangos
2 godz. 10 min
Bolo de requeijão e abóbora
45 min
Panacota de maracujá
5h 10 min
Trifle de alperce, iogurte de baunilha e palitos la reine
1h 30 min
Pudim de brioche e chocolate
1h
Quente e frio
8 Std.