Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 300 g amêndoa s/ pele
- 300 g natas
- 370 g leite condensado
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g amêndoa laminada torrada p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3337 kJ / 799 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e manteiga de amendoim
45min
Panacota de figo
4h 10min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min
Panacota de cereja
3 Std. 30 Min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min
Pudim de tâmaras
1 Std. 10 Min
Panacota de maracujá
5h 10min
Pudim de queijo de São Jorge
1 Std. 25 Min
Bolo de agrião
50min
Panacotas de iogurte grego
3 Std.
Mousse de café e leite condensado
4h
Cheesecake de limão
6h 30min