Torta di rose salato (savoury "roses")

Torta di rose salato (savoury "roses")

4.6 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
14 portions

Składniki

Dough
  • milk
    100 g
  • water
    130 g
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • sugar
    2 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour plus extra for dusting
    300 g
  • wholemeal plain flour
    140 g
  • salt
    1 tsp
  • flaxseeds (linseeds)
    30 g
  • poppy seeds
    30 g
  • egg
    1
Broccoli filling
  • broccoli cut into pieces
    180 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    4
  • smoked ham diced
    170 g
  • cream cheese
    120 g
  • Swiss cheese cut into pieces (see Tips)
    120 g
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • egg lightly beaten
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 435.6 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1148.9 kJ / 273.5 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...