Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g milk
- 130 g water
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra for dusting
- 140 g wholemeal plain flour
- 1 tsp salt
- 30 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g poppy seeds
- 1 egg
Broccoli filling
- 180 g broccoli, cut into pieces
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 170 g smoked ham, diced
- 120 g cream cheese
- 120 g Swiss cheese, cut into pieces (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1148.9 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 435.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14h 55min
Spiced pumpkin palmiers
2 Std. 50 Min
Gozleme
1h 40min
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Sultana, apple and custard pastries
2 Std. 40 Min
Brunch bread
1 Std. 15 Min
Rosemary meat pies
3h 30min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min