![Pan de chipotle y tequila Pan de chipotle y tequila](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4EF982C8-EE4B-4879-BC09-9CD28086E9BD/Derivates/7F50236D-0369-4C32-89B0-AD37C3C748B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de chile chipotle adobado
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 10 g de aceite de oliva, y un poco más para formar la barra de pan
- 50 g de azúcar
- 70 g de mantequilla
- 1 huevo
- 60 g de tequila reposado
- 650 g de harina
- 1 sobre de levadura seca instantánea
- 1 yema de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1281 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Catsup
1 Std.
Pan de elote
1 Std.
Agua de calabaza en tacha
10 Min
Agua de Horchata
5 min
Pan de elote
2 godz.
Bocados de coco y pistache
1 Std. 5 Min
Molito de cacahuate y morita
35 Min
Salsa de tamarindo
40 Min
Rompope de nuez
20 Min
Salsa catsup
1h 15min
Mazapán de cacahuate
1 godz. 20 min
Tamales de chícharo
2h 15min