![Tacos de canasta saludables Tacos de canasta saludables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED4829E1-2C6B-4944-A0BE-9AE662D2AFF0/Derivates/2A443BD3-2914-40A1-9162-689156A46CB7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de plátano macho
- 10 g de chile guajillo, desvenado
- 350 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla
- 2 cucharaditas de sal
- 10 g de chile chipotle adobado
- 800 g de agua
- 200 g de masa de maíz nixtamalizado
- 1 cucharadita de azúcar
- 500 g de frijoles refritos
- 6 hoja hojas de plátano, 30 x 30 cm cada una
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1113 kJ / 265 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tlacoyos de nopal
30 Min
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 min
Pozole Verde
1h 20min
Aguachile de jícama
15min
Postre de jícama
1h 15 min
Totopos con requesón
1h 20min
Hongos al pastor
20 Min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 Min
Tlacoyitos de haba
1h 40min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 Min
Huevos al albañil
25 Min
Entomatadas de jamaica
50 Min