Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de cebolla
- 280 g de vinagre blanco
- 280 g de agua
- 5 g de chile de árbol seco
- 5 g de chile manzano, rebanado
- 2 dientes de ajo
- 1 pizca de orégano seco
- 10 hojas de laurel, secas
- 1 pizca de tomillo seco
- 1 pizca de mejorana seca
- 15 piezas de pimienta negra entera
- 15 piezas de pimienta gorda
- 1 cucharada de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 0.5 litro
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de molcajete
10 min
Chiles chipotles dulces
1h
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Chiles en nogada
1h
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Entomatadas de jamaica
50min
Pollo con mole
1h
Tamales de chícharo
2h 15 min
Mermelada de jitomate
30 min
Salsa catsup
1h 15min
Tamales sonorenses
2 godz.
Aguachile de jícama
15min