Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vino rosso corposo
- 2 stecche di cannella
- 2 chiodi di garofano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 571 kJ / 136.5 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 min
Insalata di cetrioli con dressing all'aneto
15 Min
Tagliatelle cinesi con tacchino in salsa di prugne
1h 30 min
Vin brûlé
20 Min
Vin brulè bianco
20 Min
Tiramisù menta e cocco
8hod. 35min
Mousse al vino rosso (senza glutine)
5 Std. 40 Min
Mascarpone
24 Std. 10 Min
Succo di pomodoro e anguria
10 Min
Crème brûlée portoghese
30 min
Bevanda barbabietola e menta
10 Min
Risolatte
1 Std.