Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso

Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso

4.4 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

Farina di riso
  • 150 g di riso
Impasto
  • 50 g di Rum
  • 120 g di mela sbucciata, pulita e a pezzi
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di zucchero di canna
  • 3 uova
  • 50 g di farina tipo 00
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 150 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • 30 g di confettura di frutti rossi
  • 1 cucchiaio di acqua
Frutta brinata e termine della preparazione
  • 1 albume
  • 100 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • zucchero q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 109.1 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1332.2 kJ / 318.4 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...