Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 cucchiaio di olio di sesamo tostato
- 100 g di salsa di soia
- 25 g di aceto di riso
- 5 - 10 gocce di Tabasco (opzionale)
- 1 cucchiaino di semi di sesamo, tostati
Impasto dei ravioli
- 200 g di acqua
- 140 g di frumina
- 40 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di acqua fredda
Ripieno
- 5 - 10 g di radice fresca di zenzero
- 50 g di cipollotto, in quarti
- 150 g di gamberi crudi sgusciati, a metà
- 1 cucchiaio di olio di sesamo tostato
- 2 cucchiai di vino di riso (sake)
- 2 cucchiai di salsa di soia
- 1 pizzico di pepe macinato
Terminare la preparazione
- amido di mais (maizena), per infarinare
- 1 carota grande, a rondelle sottili
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini primavera
1hod. 15min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30min
Ravioli al vapore
45min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Ramen
14 Std. 30 Min
Salsa agrodolce cinese
15min
Ravioli 'Shao mai'
2hod.
Shao mai di gamberi al vapore
1hod. 15min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Baozi di maiale al vapore
2h 10min
Ravioli cinesi
1 Std.