Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de chocolate
- 200 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 125 g de leche
- 2 huevos
- 100 g de media crema
- 240 g de harina de trigo
- 1 ½ cditas de bicarbonato de sodio
- 70 g de cocoa en polvo
- 300 g de azúcar refinada
- ¼ cdita de sal fina
- 100 g de café preparado, americano cargado y frío
Praliné de avellanas
- 100 g de azúcar refinada
- 50 g de agua
- 120 g de avellanas tostadas
Betún de chocolate
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
- 165 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 200 g de azúcar glass, cernida
- 60 g de cocoa en polvo
- 45 g de crema ácida
Montaje
- chocolates variados, al gusto. Tipo: Kit-Kat®, Crunch®, Ferrero®, Carlos V®, etc. Cortados en trozos medianos para decorar
- 30 g de avellanas tostadas, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3382 kJ / 805 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Churros de la esquina
40 min
El mejor pastel de chocolate
1h
Conchas Gourmet
3h 15min
Rosca de reyes
4h
Betún de chocolate
10min
Betún de mantequilla básico
10min
Pastel de chocolate
45 min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1 godz. 30 min
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50 min
Pastel triple chocolate en capas
2h 30min
Pay de queso
6h
Roles de canela con glaseado
2h 30min