Pastel de almendras y vainilla

Pastel de almendras y vainilla

3.8 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
12 rebanadas

Składniki

Bizcocho de almendras
  • mantequilla sin sal para engrasar
  • 50 g de almendras troceadas
  • 250 g de almendras
  • 4 huevos
  • 3 yemas de huevo
  • 230 g de azúcar refinada
  • 30 g de harina de trigo
  • 1 cucharadita de polvo para hornear
  • 1 cucharadita de canela en polvo (opcjonalnie)
Cobertura de vainilla
  • 3 claras de huevo
  • 140 g de azúcar
  • 1 pizca de sal
  • ½ cucharadita de vainilla
  • 100 g de mantequilla blanda, en trozos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 10 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...