![Pastel de chocolate y chile Pastel de chocolate y chile](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60F4D190-084F-42A4-823B-EBA8B7EB7D05/Derivates/2F8D369E-C7A4-4D0C-9911-C1118721CE14.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betún de chocolate y chile
- 200 g de azúcar glass
- 1 chile chilhuacle seco, sin rabo
- 260 g de mantequilla, sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
- 20 g de cocoa en polvo
Pastel de chocolate
- 2 chiles chilhuacle secos, sin rabo
- 50 g de cocoa en polvo
- 230 g de harina
- ¾ g de sal fina
- ½ cdita de polvo para hornear
- ¾ g de bicarbonato de sodio
- 275 g de agua
- 200 g de azúcar
- 90 g de aceite
- 4 huevos
- 150 g de mermelada de chabacano
- de frutos rojos variados
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2373 kJ / 565 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate
45 Min
Chutney de mango y tamarindo
20 Min
Brownies a la Mexicana
40 Min
Pastel de bolas con levadura
2h
Nidos de huevo al horno
4 Std.
Choco-rol de chocolate
30 Min
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Pastel de manzana
1 Std.
Galletas de mermelada
1 godz. 30 min
Pastel capuchino
2h
Fondant de malvavisco
2h 15min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min