Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betún de chocolate y chile
- 200 g de azúcar glass
- 1 chile chilhuacle seco, sin rabo
- 260 g de mantequilla, sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
- 20 g de cocoa en polvo
Pastel de chocolate
- 2 chiles chilhuacle secos, sin rabo
- 50 g de cocoa en polvo
- 230 g de harina
- ¾ g de sal fina
- ½ cdita de polvo para hornear
- ¾ g de bicarbonato de sodio
- 275 g de agua
- 200 g de azúcar
- 90 g de aceite
- 4 huevos
- 150 g de mermelada de chabacano
- de frutos rojos variados
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2373 kJ / 565 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de mantequilla
50min
Panqué de nuez
50min
El mejor pastel de chocolate
1h
Rosca de yogur
1h 40min
Galletas de mantequilla
50min
Panqué de vainilla
2 Std. 40 Min
Galletas con chispas de chocolate
50min
Strudel de manzana
1 godz. 45 min
Galletas de cacahuate
30 min
Pasta para galletas
1h
Pan de elote
2h
Besos de novia
1h