Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- aceite en aerosol, para engrasar el molde
- harina de trigo, para enharinar el molde
- 380 g de azúcar refinada
- 390 g de harina
- ½ cdita de sal
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 300 g de agua
- 140 g de cocoa
- 270 g de mantequilla
- 6 huevos
- 1 cdita de vainilla
Betún de chocolate
- 300 g de chocolate semi amargo
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
50
g de ron
lub 50 g de licor de naranja - 400 g de mantequilla
- 300 g de azúcar glass
- 100 g de cocoa en polvo
Decoración
- 1 barra de chocolate, (aprox. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3559 kJ / 791 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 Min
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Galletas de Pascua
50min
Pastel floral
2h
Betún de chocolate
10 Min
Betún de mantequilla básico
10 Min
Betún de queso crema
5 Min
Panqué de vainilla
2h 40min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1 Std. 30 Min
Pastel triple chocolate en capas
2 Std. 30 Min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min