Chicken Crêpes with Poblano Chilli Salsa

Chicken Crêpes with Poblano Chilli Salsa

2.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

Chicken
  • water
    1000 g
  • chicken breasts, skinless cut in pieces
    500 g
Crêpes
  • wholemeal flour
    120 g
  • almond milk
    175 g
  • water
    125 g
  • medium eggs
    2
  • honey
    3 Tbsp
  • baking powder
    1 tsp
Chilli Salsa
  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    150 g
  • poblano chillies halved, deseeded (see tip)
    250 g
  • olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • avocados quartered
    300 g
  • water
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 402 kcal / 1688 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...