Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 270 g caster sugar
- 1 ½ tsp edible lavender
- 175 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g buttermilk
- 320 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 200 g fresh blueberries
Lavender Icing
- ⅛ - ¼ tsp edible lavender, to taste, plus extra for garnishing
- 250 g caster sugar
- 6 tsp water
- food colouring paste, purple, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apricot Raspberry Cheesecake
5 godz. 30 min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 Std.
Applesauce Cake
1h 15 min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15 min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4 Std. 20 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Mincemeat and Almond Tart
2 Std. 15 Min
Persian Carrot and Coconut Cake
2u. 20min