Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 270 g caster sugar
- 1 ½ tsp edible lavender
- 175 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g buttermilk
- 320 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 200 g fresh blueberries
Lavender Icing
- ⅛ - ¼ tsp edible lavender, to taste, plus extra for garnishing
- 250 g caster sugar
- 6 tsp water
- food colouring paste, purple, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Rose Tart
1h 40min
Neapolitan Ice Cream Cake
11h 50min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Italian Easter Bread
3 Std. 50 Min
Baked Vanilla Cheesecake
13h 25min
Apple Crumble Cake
1h 10min